Bol.com stopt met de particuliere verkoop van tweedehands boeken


Tot op heden kan het verkopen via Bol.com zowel particulier als zakelijk. Maar per ingang van 3 mei a.s. zal het voor particulieren niet langer meer mogelijk zijn om tweedehands boeken, muziek, games of films via Bol.com te verkopen. Dit particuliere aanbod zal dan offline gehaald worden.

Al sinds 2007 een particuliere Bol.com verkoop

Bol.com startte in 2007 met de particuliere verkoop en sinds 2010 was het mogelijk om allerlei multimedia producten op het platform aan te bieden. Bol.com zorgde daarbij voor de betaling en keerde het verkoopbedrag achteraf na de verzending aan de verkoper uit.

Honderdduizenden Nederlanders hebben in de afgelopen jaren Bol.com gebruikt om diverse tweedehands artikelen online aan te bieden. Want net als in de offline wereld ga je toch ook eerst naar een winkel als je iets wil kopen en niet naar een tweedehandssite. Helaas zullen al deze particuliere verkopers daar nu andere kanalen voor moeten vinden.

Bol.com wil zich op de zakelijke verkopen gaan focussen

In een recente verklaring schrijft Bol.com dat het zich in de toekomst volledig op de zakelijke verkoop wil focussen, aangezien daar veel meer groei in zit en alsmede omdat de particuliere en zakelijke diensten te veel van elkaar verschillen, plus de zakelijke verkopen de focus van Bol.com heeft. Op dit moment vindt ongeveer 60% van alle sales op het platform via externe partijen plaats.

Alle particuliere verkoop accounts blijven tot 1 juli 2021 nog geactiveerd om mogelijke retourzendingen en uitbetalingen af te handelen. Daarna zullen deze permanent gesloten worden en zal het alsook niet meer mogelijk zijn om oude facturen te downloaden.

Tweedehands artikelen enkel via een zakelijk Bol.com verkoopaccount

Het blijft desondanks nog steeds mogelijk om allerhande tweedehandsartikelen via het Bol.com platform aan te blijven bieden, maar na 3 mei kan dit enkel nog door middel van een zakelijk verkoopaccount. Daarvoor moeten de verkopers zonder meer ​​bij de Kamer van Koophandel ingeschreven staan en eveneens over een eigen btw-nummer beschikken.

You May Also Like
Lees meer

Monumentengroen

Matte, gedempte en natuurlijke kleuren zien er steevast stijlvol uit. Natuurlijke lichte tinten passen altijd wel in iedere…