De serie Zeven Zussen van Lucinda Riley


In 2019 was deel 1 in de zeven zussen-serie het best verkochte boek van Nederland. Op 6 mei 2021 zal het zevende deel in de zeven zussen reeks verschijnen, met de toepasselijke titel: De zevende zus. Op dit moment is dit 7e deel uit serie misschien wel het belangrijkste boek van Nederland, zoveel commotie is er over.

De populaire boekenserie is losjes gebaseerd op de mythologie van het sterrenbeeld dat bekend staat als de Pleiaden (oftewel ‘de zeven zusters’) en brengt deze zusters zo naar onze moderne wereld. In de Griekse mythe van de Pleiaden worden de zeven dochters van Atlas en Pleione genoemd, die naar verluidt in het gelijknamige sterrenbeeld zijn veranderd.

Betoverende verhalen over de liefde en persoonlijk verlies

De serie volgt de zeven zussen en begint met haar verhaal als hun adoptievader Pa Salt sterft, waarbij ze ieder een verleidelijke aanwijzing over hun verleden krijgen. Elk boek vertelt het verhaal van één van de zussen, die zo hun oorsprong over de hele wereld in betoverende verhalen over de mysterie van Pa Salt, de liefde en persoonlijk verlies weergeven.

De boeken laten allemaal zien dat de zusters graag liefde in hun leven willen, maar niet op een traditionele manier. Riley’s doel is hierbij om aan te tonen hoe vrouwen in het verleden vanwege seksuele en raciale vooroordelen sterk moesten zijn.

Sterke moderne vrouwen

De vrouwen van vandaag moeten op een ander wijze alsook sterk zijn, waarbij ze niet door clichés gedefinieerd mogen worden, maar wel moderne vrouwen moeten zijn die hun dromen volgen. Tijdens haar boek onderzoeken reisde Lucinda Riley de gehele wereld rond en verkende ze eerst uitgebreid de plaatsen waarover ze later in deze prachtige boekenreeks over schreef.

Het allermooiste van deze serie is, dat je de boeken niet op volgorde hoeft te lezen. Elk boek werkt dus op zichzelf. Maar als je besluit om deze serie wel degelijk in de juiste volgorde te lezen, dan word je wellicht nog wat extra beloond!

Wordt vervolgd

In het 7e deel van de zeven zussen serie zal er een race tegen de klok zijn om de ontbrekende zus te kunnen vinden, een zoektocht die alle zussen over de hele wereld zal voeren. Op 6 mei 2021 kan je jouw geliefde boekenserie weer verder vervolgen. Wordt vervolgd zeggen we dan maar.

You May Also Like
Lees meer

Monumentengroen

Matte, gedempte en natuurlijke kleuren zien er steevast stijlvol uit. Natuurlijke lichte tinten passen altijd wel in iedere…