De toekomst van Amazon Prime Video dankzij aankoop MGM

Jeff Bezos zal op 5 juli formeel als CEO van Amazon aftreden, dit maakte hij eind mei bekend tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van het bedrijf. Andy Jassy, de cloud computing baas van Amazon, zal dan de rol van Bezos overnemen.

Bezos kan terugzien op een ongelooflijk succesvolle periode bij Amazon, waarbij het tot een enorm invloedrijk e-commerce bedrijf uitgroeide. Het werd in 1994 zelf door Jeff Bezos opgericht en was toendertijd één van de allereerste grote bedrijven die hun goederen over het internet verkocht.

Amazon Prime Video en haar directe concurrenten

Later kwamen daar de Amazon Prime Video streamingdiensten bij. De online mediabedrijven investeren duizelingwekkende bedragen om zo hun eigen originele films en shows te kunnen produceren om zich zo van de van concurrenten te onderscheiden.

Disney+ meldde dat het tegen het fiscale jaar 2024 tot 16 miljard dollar per jaar aan nieuwe content voor Disney+, ESPN+ en Hulu zal uitgeven. Netflix zal daarnaast dit jaar jaar volgens een onderzoeksbureau naar verwachting 19 miljard dollar aan originele content uitgeven. Dus zou Amazon hier ook wel wat aan moeten doen om haar streamingdiensten daadwerkelijk ‘prime’ te houden!

En het gigantische Amazon kasboekje gaat inderdaad flink open. Niet alleen kost Amazon’s aankomende ‘Lord of the Rings’ serie naar verluidt 450 miljoen dollar voor enkel het het eerste seizoen, wat vier keer meer is dan de kosten van een HBO seizoen van ‘Game of Thrones’, maar om de beste content te kunnen verstrekken heeft het alsook de fameuze filmstudio MGM opgekocht. Met natuurlijk de bijbehorende film en tv-series catalogus!

De overname van de MGM filmstudio

Ze moesten ook wel zo’n soort stap ondernemen, want het kiezen tussen bijvoorbeeld Netflix en Amazon Prime Video is geen gemakkelijke taak. Deze gigantische deal van maar liefst 8,45 miljard dollar verenigt dan ook de iconische filmstudio, die beter bekend staat als de enige echte James Bond leverancier, met de e-commerce techgigant, wat betekent dat het Amazon’s Prime Video streamingplatform daarmee een heel aangename boost met nog veel meer premium content kan geven.

Amazon heeft al allerlei succesvolle originele shows en films geproduceerd, waaronder ‘The Marvelous Mrs. Maisel’ en ‘Transparent’, maar het is daarbij lang nog niet zo succesvol geweest in het verdienen van lovende kritieken en onderscheidingen als dat Netflix dat was.

De toekomst van Amazon Prime Video

Met de acquisitie van de MGM studio kan dit allemaal veranderen. Niet alleen krijgt Amazon bij deze aankoop de beschikking over de populaire tv-series ‘The Handmaid’s Tale’ en ‘Fargo’, maar het heeft nu alsmede haar eigen creatieve studio om nu goede originele content te ontwikkelen, iets wat overigens behoorlijk moeilijk is om te doen.
Juist daarom heeft Amazon groots in MGM geïnvesteerd, want zo houdt het niet alleen haar meer dan 200 miljoen betaalde Amazon Prime abonnees zoet, maar kan het alsook een hoop nieuwe liefhebbers aantrekken! 

You May Also Like