Outlander seizoen 6 – Wat je moet weten

Outlander is misschien wel de meest bekeken tv-show op Netflix, en talloze liefhebbers ervan zijn heel benieuwd wanneer er weer meer afleveringen zullen verschijnen. De alom geprezen Starz serie met Sam Heughan en Caitriona Balfe in de hoofdrollen is dan ook onbetwist een tv-serie die je zeker gezien moet hebben. Het heel sexy tijdreis drama werd in 2018 reeds vernieuwd voor een zesde hoofdstuk, plus heel stiekem zelfs voor een zevende seizoen in maart 2021.

De finale van seizoen 5

Het vijfde seizoen maakte gebruik van ‘Het vlammende kruis’ vanuit de unieke boekenserie van Diana Gabaldon, waarbij Outlander consequent consistent bleef met het gebruikte bronmateriaal. In de finale van seizoen 5 wordt Claire door de verraderlijke Lionel Brown en zijn handlangers aan genadeloze martelingen en aanvallen blootgesteld totdat Jamie, Roger en de andere clanleden ter plaatse arriveren om haar bij te staan.

Het was oorspronkelijk de bedoeling om het zesde seizoen van Outlander in 2020 te filmen, maar het liep vertraging op vanwege de corona pandemie, dus begon het filmen op 7 februari 2021. Het gaat over de verhaallijn van het zesde ‘Sneeuw en as’ boek uit de eerste boekenserie en zal op tv uit twaalf afleveringen bestaan.

De verhaallijn van seizoen 6

Het verhaal maakt hier een einde aan de Frasers hun gewelddadige jaren van vóór de Amerikaanse revolutie. De nieuwe personage Malva Christie arriveert met haar vader en broer bij Fraser’s Ridge, en wordt al snel Claire’s leerling, waarbij het paar iets van een moeder-dochter relatie begint.

Het verhaal neemt hierbij echter een gevaarlijke wending nadat er onthuld wordt dat Malva zwanger is, en zij zegt dat Jamie de vader is!

Daarnaast zal seizoen zes waarschijnlijk ook de nasleep van de dramatische finale van seizoen vijf behandelen, waarin Claire door Jamie en haar familie werd gered. Plus Roger en Brianna zitten ondertussen nog steeds vast in het verleden met hun zoon Jemmy, ondanks dat ze naar het heden proberen terug te keren.

Wanneer zal het te zien zijn?

Dit klinkt allemaal heel spannend, maar wanneer kunnen we dit allemaal bewonderen? Welnu, Starz en Netflix moeten nog een definitieve releasedatum vastleggen voor het debuut van het aankomende seizoen. Men verwacht echter, indien het niet wederom door onvoorziene omstandigheden vertraagd wordt, dat Outlander seizoen 6 eind 2021 zal debuteren. 

You May Also Like